مدت زمان مطالعه ۲۶ دقیقه
دکتر منصور هادیلو » نکات مهمی که تاکنون درباره پروتز سینه نشنیده اید
Table Of Contents
  1. پروتز سینه چیست؟
  2. چه پروتز سینه ایی مناسب است؟
  3. کاندیدای مناسب پروتز سینه
  4. چه افرادی نمی توانند جراحی پروتز سینه انجام دهند؟
  5. سن مناسب استفاده از پروتز سینه
  6. فواید جراحی پروتز سینه
  7. چه عواملی منجر به تفاوت در نتیجه جراحی می گردد؟
  8. کاندیدای مناسب افزایش سایز سینه
  9. تفاوت‌های لیفت سینه و پروتز سینه
  10. جراحی های هم زمان با پروتز سینه
  11. اندازه مناسب پروتز سینه
  12. انواع پروتز سینه
  13. انواع پروتزهای پستان از نظر میزان برجستگی
  14. انواع پروتزهای سینه از نظر شکل ظاهری
  15. برش های جراحی پروتز سینه در کدام نواحی ایجاد می شود؟
  16. مراقبت ‏های قبل از جراحی پروتز سینه
  17. ماندگاری پروتز سینه
  18. مراحل انجام عمل بزرگ کردن سینه چیست؟
  19. مراحل عمل بزرگ کردن سینه
  20. ایمپلنت سینه در کدام قسمت ها قابل کاشت است؟
  21. مراقبت های بعد از جراحی پروتز سینه
  22. طول مدت استراحت بعد از جراحی پروتز سینه
  23. خطرات ایمپلنت سینه
  24. گزینه های برداشتن پروتز
  25. چه زمانی باید برای برداشتن پروتز اقدام نمود
  26. عوارض برداشتن پروتز سینه
  27. ضرورت های تماس با پزشک
  28. انتخاب پزشک مناسب
  29. هزینه پروتز سینه

نکات مهمی که تاکنون درباره پروتز سینه نشنیده اید

داشتن اندام ایده آل و زیبا آرزوی همه زنان می باشد، به گونه ایی که عدم تناسب و کوچکی سینه زنان منجر به افت اعتماد به نفس و برهم خوردن توازن ظاهری فرد می گردد. پروتز سینه، از جمله جراحی ها در حوزه پلاستیک است که با قرارگیری پروتز (ایمپلنت) در بافت سینه و افزایش سایز سینه همراه می باشد. پروتز سینه علاوه بر استفاده در موارد کوچکی سینه می تواند در مواردی که فرد به دلیل مشکلاتی نظیر سرطان بافت سینه را از دست داده است، جایگزین سینه طبیعی شود. در این صورت فرد تا پایان عمر می تواند زندگی نرمالی را تجربه نماید. با ما تا انتهای مقاله همراه باشید تا بیشتر در مورد پروتز سینه بدانید.

در صورتی که به هر دلیلی فرصت مطالعه مقاله را ندارید می توانید از ویس خلاصه مقاله استفاده نمایید.

دسترسی سریع به بخش های مختلف مقاله

محتوا نمایش

پروتز سینه چیست؟

همان طور که گفته شد جراحی پروتز سینه با هدف افزایش سایز سینه انجام می شود. در این روش ایمپلنت هایی در زیر بافت یا عضله پستان قرار داده می ‏شود. باید توجه کنید که پروتزها فقط به منظور افزایش سایز کاربرد دارد و در بهبود افتادگی سینه بی تاثیر است. این پروتز ها در راستای بهبود اعتماد به نفس، ترمیم سایز سینه در شرایط متفاوت پزشکی، یا عدم هم اندازه بودن سینه ها در اثر تغییرات وزن و بارداری به کار گرفته می شود. در ادامه بیشتر به پروتز سینه می پردازیم.

+

دیواره قفسه سینه

+

نرمه کوچک

+

نرمه

+

مجاری

+

نوک سینه

+

دنده

+

بافت چربی

+

ماهیچه

چه پروتز سینه ایی مناسب است؟

در انتخاب پروتز جنس و نوع پروتز اهمیت زیادی دارد و باید این پروتزها به گونه‏ ای انتخاب شود که با بافت بدن سازگار باشد. در کل پروتز ها دارای انواع مختلفی هستند و به منظور رفع ایرادات ظاهری مختلفی به کار گرفته می شوند. انواع متفاوت ایمپلنت شامل گرد، صاف، قطره اشکی، سیلیکونی و آب نمک می ‏شود. در روش پروتز آب نمک، پروتز در ابتدا در سینه قرار داده می ‏شود و سپس محلول استریل آب نمک به داخل آن ریخته می شود. این در صورتی است که پروتزهای سلیکونی از قبل توپر هستند و با ژل سیلیکون پر شده است.

کاندیدای مناسب پروتز سینه

پروتز سینه یکی از جراحی هایی است که افراد با میل باطنی و به منظور بهبود زیبایی ظاهر انجام می دهند. این جراحی منجر به افزایش اعتماد به نفس و تناسب اندام افرادی که سینه هایی نامتقارن نسبت به یکدیگر دارند یا به طور ژنتیکی دارای سینه هایی کوچک هستند، دارای سینه های شل و افتاده هستند، بافت سینه های خود را به علت سرطان سینه از دست داده اند و به هر دلیلی از شکل ظاهری سینه های خود رضایت ندارند و قصد تغییر آن را دارند، مناسب است.

چه افرادی نمی توانند جراحی پروتز سینه انجام دهند؟

این جراحی در کنار مزایای درمانی دارای محدودیت هایی است که باید قبل از جراحی در نظر گرفته شود. افراد باید بیشتر از 18 سال باشند و به بلوغ فکری و بدنی رسیده باشند. خانم هایی که انتظارات واقع بینانه ای از نتیجه جراحی ندارند، خانم هایی که هنوز رشد سینه آن ها کامل نشده است، افرادی که در دوران بارداری و شیردهی هستند، افرادی که به بیماری های عفونی یا سرطان مبتلا هستند، خانم هایی که به بیماری های انعقاد خون دچار هستند، اختلال خونریزی دارند و خانم هایی که بیماری هپاتیت اتوایمیون (التهاب مزمن کبدی) دارند، که در این صورت احتمال پس زدگی پروتز دارند. بنابراین توصیه می شود که از این جراحی استفاده نکنند.

سن مناسب استفاده از پروتز سینه

به منظور استفاده از پروتز سینه ضروری است که فرد به بلوغ جسمانی رسیده باشد و لازم است که فرد در انتخاب نوع پروتز دقت کافی داشته باشد . پروتزهای آب نمک برای افراد با سن 18 تا 22 مناسب است. این در صورتی است که پروتزهای سیلیکونی برای بالاتر از 22 سال نیز کاربرد دارد. ویژگی مثبت پروتزهای سیلیکونی این است که در مقایسه با سایر پروتز ها محکم‏تر و سازگارتر هستند. ولی معمولا اکثر افراد در سنین بین ۳۰ تا ۵۰ سالگی اقدام به انجام این عمل می کنند.

فواید جراحی پروتز سینه

  • پروتز سینه به گونه ای طراحی شده است که شکل یک سینه طبیعی داشته باشد.
  • می توان از آن پس از ماستکتومی برای جایگزینی شکل سینه برداشته شده استفاده کرد.
  •  پروتز سینه معمولا از روی لباس مانند یک سینه طبیعی به نظر می رسد.
  • تصمیم گیری برای استفاده از پروتز یک انتخاب شخصی است.
  •     پروتز دائمی سینه معمولاً از سیلیکون ساخته می شود و مانند یک سینه طبیعی به نظر می رسد.
  • استفاده از پروتز دائمی می تواند به پیشگیری از کمردرد و گردن درد و مشکلات وضعیت بدن زنانی که سینه شان را برداشته اند، کمک کند.
  • فرد پس از استفاده از پروتز سینه آنرا احساس نمی کند.
  • اختلالی در زندگی روزمره شخص ایجاد نمی کند
فواید جراحی پروتز سینه

مزایا پروتزهای سالینی و یا سیلیکونی

استفاده از پروتزهای سالینی و یا سیلیکونی در پروتز سینه به افزایش سایز و اندازه سینه ها و بهبود زیبایی ظاهری سینه ها کمک می کند. از جمله مزایای این روش جراحی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • افزایش و بازسازی حجم سینه ها
  • بهبود فرم سینه ها
  • رفع نامتقارن بودن سینه ها
  • بهبود زیبایی ظاهری سینه ها
  • برقراری توازن و زیبایی بیشتر میان سینه ها و سایر قسمت های بدن

صرف نظر از دلیل انجام جراحی، پزشک تمام مهارت خود را به کار می گیرد تا بهترین نتایج حاصل شود. جای دقیق قرارگیری پروتز و محل برش ها در این روش، تاثیر مستقیم می گذارد بر نتیجه جراحی. بیماران باید قبل از تصمیم به انجام جراحی، جراح  پلاستیک خود را انتخاب و سپس در جلسات مشاوره شرکت کنند. در طول جلسات، در خصوص خواسته های بیمار صحبت می شود و پزشک با بررسی بافت و آناتومی سینه ها و بدن بیمار، بهترین روش جراحی را در نظر خواهد گرفت.

چه عواملی منجر به تفاوت در نتیجه جراحی می گردد؟

جهت رسیدن به بهترین نتایج، به موارد زیر باید اهمیت داده شود:

  • اندازه سینه
  • فرم سینه
  • محل قرارگیری پروتز
  • محل ایجاد برش ها

نکته ای که باید به آن اشاره کنیم این است که هیچ دو بیماری مشابه هم نیستند و در نتیجه، این روش جراحی نمی تواند نتایج یکسانی را به همراه داشته باشد. جراح پلاستیک ماهر و باتجربه در این زمینه، با معاینه کامل بیمار خود، بهترین روند جراحی را انتخاب خواهد کرد.

کاندیدای مناسب افزایش سایز سینه

بزرگ کردن سینه یک روش جراحی زیبایی انتخابی است که برای بزرگ کردن یا ایجاد تقارن سینه ها طراحی شده است. بزرگ کردن سینه را می توان از طریق انتقال چربی از ناحیه ای از بدن یا معمولاً از طریق جراحی کاشت سینه و پروتز انجام داد. کاندیدها افرادی هستند که به سادگی می خواهند سایز سینه های خود را افزایش دهند یا کسانی که حجم سینه های خود را به دلایل مختلف از دست داده اند که می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • کاهش وزن (گاهی اوقات به دلیل روش های کاهش وزن جراحی)
  • بارداری
  • شیر دادن

همچنین افرادی که سینه های کوچکتر و باسن پهن تر دارد ممکن است بخواهد سینه های خود را بزرگ کند. و یا افرادی که سینه های نامتقارن دارند نیز ممکن است بخواهند اندازه سینه های خود را از طریق بزرگ کردن یکنواخت کنند. در برخی مواقع کوچکی سینه ها ممکن است به دلیل عدم رشد سینه ها در سن رشد می باشد. بنابراین به منظور جراحی سینه ضروری است که رشد فرد تکمیل شده باشد و فرد در سن بلوغ نباشد. با جراحی بزرگی سینه مردان آشنا شوید.

آیا نیاز به جراحی پروتز سینه دارید؟

کاندیدای مناسب پروتز سینه

1 / 3

آیا سینه های نامتقارن دارید؟!

2 / 3

آیا به دلیل سرطان یا بیماری مجبور به تخلیه سینه شده اید؟!

3 / 3

آیا سینه های کوچکی دارید و از ظاهر خود ناراضی هستید؟!

امتیاز شما

میانگین امتیازها 53%

0%

تفاوت‌های لیفت سینه و پروتز سینه

پروتز سینه و لیفت سینه در واقع دو عمل کاملا جداگانه هستند و برای اهداف متفاوتی صورت میگیرند. هدف اصلی از پروتز سینه حجم دهی به سینه ‌ها و رفع عیوب ظاهری و عدم تقارن در آن‌هاست اما هدف از لیفت سینه، بالا کشیدن سینه‌ها و رفع افتادگی آن‌ها است. برش‌های ایجاد شده در لیفت سینه به میزان لیفتی که قصد انجام آن را دارید وابسته است. افتادگی بیشتر سینه‌ها نیازمند ایجاد برش‌های بزرگ‌ تر در بیشتر است. درحالی‌که برش‌های پروتز سینه به اندازه پروتز مورداستفاده بستگی دارد.البته پروتز سینه برای رفع افتادگی‌های خفیف نیز مفید می باشد؛ اما برای افتادگی‌های شدید، بهتر است از روش‌های لیفت سینه استفاده شود.

جراحی های هم زمان با پروتز سینه

  • لیفت سینه
  • و…

اندازه مناسب پروتز سینه

بزرگ بودن سایز پروتز انتخاب شده الزاما به معنای بهتر بودن نتیجه جراحی نیست. اندازه پروتز باید با توجه به جثه بدنی تعیین شود تا زیبایی طبیعی نیز حفظ شود.

جهت تعیین بهترین اندازه پروتز، جراح  فاکتورهای زیر را در نظر خواهد گرفت:

  • ظاهر نهایی و دلخواه بیمار
  • الاستیسیته و خاصیت کشسانی پوست
  • میزان بافت موجود در سینه
  • سبک زندگی
  • وزن، قد و ابعاد شانه و قفسه سینه
بهترین پزشک پروتز سینه

تمامی موارد گفته شده در طول جلسات مشاوره بررسی خواهد شد.

انواع پروتز سینه

انتخاب انواع پروتز سینه مناسب از اهمیت زیادی برخوردار است و این گونه می توان گفت که کیفیت جراحی تا حد بسیار زیادی به این موضوع بستگی دارد که سینه ها ظاهر طبیعی شان حفظ شده باشد. رسیدن به نتایج ایده آل، به فاکتورهایی از قبیل محل قرارگیری پروتز در هاله قهوه ای رنگ دور سینه و هم چنین نوع پروتز بستگی دارد. نکته ای که باید به آن اشاره کنیم این است که قرار گرفتن پروتز در بافت سینه کمکی به رفع افتادگی سینه ها نمی کند. خانم هایی که از افتادگی سینه های آنها به دلیل بالا رفتن سن و یا شیردهی است، می توانند از مزایای عمل لیفت سینه بهره مند شوند. با تفاوت عمل لیفت سینه و پروتز سینه بیشتر آشنا شوید.

پروتزهای سالینی(آب نمکی)

این پروتزها برای خانم های هجده سال به بالا مناسب است. پروتزهای سالینی از آب نمک استریل پر شده اند و از جمله مزایای آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ارزان قیمت تر نسبت به پروتزهای سیلیکونی
  • امکان پر کردن این پروتزها بعد از جراحی وجود دارد. به همین خاطر، این نوع پروتز می تواند با برش های کوچک تر نیز داخل بافت سینه قرار بگیرد.
  • در صورتی که این نوع پروتز دچار پارگی شود، مایع درون آن توسط خود بدن جذب خواهد شد.

پروتزهای سیلیکونی

پروتزهای سیلیکونی نیز مملوء از ماده ژله ای هستند و مزایای زیر را دارند:

  • اندازه و فرم این پروتز بعد از پارگی نیز حفظ خواهد شد.
  • امکان قرارگیری این پروتزها بالای عضلات سینه ای وجود دارد.
  • این پروتزها ظاهر طبیعی تری نسبت به پروتزهای سالینی دارند
  • محل ایجاد برش ها

پروتزهای ترکیبی (سالینی-سیلیکونی):

این پروتز ها دارای زمینه ای سیلیکونی و بخشی سالینی هستند. با استفاده از قسمت سالینی این پروتز افزایش تدریجی سایز پروتز امکان پذیر میشود. پروتز های ترکیبی برای افرادی مناسب است که تمایل به داشتن سینه های بزرگ دارند اما بافت پستان کافی ندارند و با پر کردن تدریجی سالین در این پروتز ها بافت پستان جا باز کرده و بافت پروتز بزرگتری را خواهد پذیرفت.

انواع پروتزهای پستان از نظر میزان برجستگی

میزان برجستگی یک پروتز یعنی در یک قاعده برابر با چه شیبی تشکیل شده و به اصطلاح میزان تیز بودن و برجسته بودن آن مشخص میشود که یکی از موثرترین مواردی که در نمای طبیعی پروتز پس از کار گذاشتن پروتز زیر بافت پستان بکار میرود، است. براساس میزان برجستگی پروتزهای پستان به سه دسته تقسیم می گردند:

  1. پروتز با برجستگی کم   (Low Profile)
  2. پروتز با برجستگی زیاد (High Profile)
  3. پروتز با برجستگی خیلی زیاد (Ultra High Profile)

انواع پروتزهای سینه از نظر شکل ظاهری

 انواع پروتز های سینه از نظر ظاهری به دو نوع کلی دسته بندی می شوند:

پروتز پستان گرد (round) :

پروتز پستان گرد برای افرادی مناسب است که دوست دارند پستان‌های آن ها ظاهری برجسته تر داشته باشد و خوش فرمی و نرمی پروتز سینه برایشان مهم است. یکی از مهمترین کاربر د های این پروتز، جراحی اصلاحی در مواردی مانند تغییر پروتز قبلی، انقباض کپسولی، پارگی پروتز قبلی فرد و چرخش پروتز میباشد.

پروتز سینه اشکی (anatomic) :

پروتز پستان قطره اشکی یا آناتومیکال برای افرادی مناسب است که تمایل دارند پروتز سینه شان نمای طبیعی‌تری داشته باشد. علاوه ‌بر این در موارد زیر این شکل از پروتز ها توصیه می گردد افرادی که بافت پستانی آنها خیلی کم است یا اصلاً بافت سینه ندارند و افرادی که پستان های تخت و بدون شکل دارند و همچنین سینه آنها دچار عدم تقارن یا نقص ظاهری پستان است از این پروتز استفاده نمایند. امروزه پروتز سینه اشکی بیشتر مورد استقبال قرار میگیرد زیرا تمایل به داشتن سینه های طبیعی متناسب با زیبایی بدن، نسبت به اندازه داشتن سینه های بیش از حد بزرگ و غیر طبیعی که قبلا مرسوم بود بیشتر دیده می شود.

برش های جراحی پروتز سینه در کدام نواحی ایجاد می شود؟

برش های جراحی در محل های زیر زده خواهد شد:

  • چین های طبیعی زیر سینه
  • اطراف هاله قهوه ای رنگ دور نوک سینه
  • زیربغل

جهت تعیین محل دقیق برش ها، پزشک موارد زیر را در نظر خواهد گرفت:

  • انتظارات بیمار
  • نیازی به لیفت سینه می باشد یا خیر
  • نوع و اندازه پروتز
  • میزان افزایش سایز سینه
  • کیفیت پوست بافت سینه
  • نوع و جثه بدنی بیمار
  • محل قرارگیری پروتز

محل قرارگیری پروتز مستقیما بر روی زیبایی ظاهری و نتیجه جراحی تاثیر می گذارد. که با توجه به نتایج دلخواه بیمار و ویژگی های فیزیکی تعیین می شود. پروتز می تواند زیر بافت سینه و عضلات قفسه سینه کار گذاشته شود و این حالت باعث می شود سینه ها ظاهر طبیعی تری داشته باشند. البته در چنین شرایطی، دوره نقاهت کمی طولانی تر خواهد بود. پروتز می تواند زیر بافت سینه و بالای عضلات قفسه سینه قرار داده شود. این مورد برای بیمارانی مناسب است که فعالیت های ورزش بیشتری انجام می دهند و وزنه های سنگین بلند می کنند. آن هم به این دلیل که احتمال تغییر فرم سینه با انقباض عضلات قفسه سینه کمتر خواهد بود. در کل، پروسه جراحی پروتز سینه با بیهوشی عمومی انجام می شود و  در حدود یک تا دو ساعت به طول می انجامد. روش سرپایی است و نیازی به بستری بودن بیمار در بیمارستان نیست. در پایان و بعد از قرارگیری پروتز در جای مناسب، برش ها بخیه زده می شوند و پانسمانی بر روی بخیه ها گذاشته خواهد شد.

هزینه پروتز سینه

مراقبت ‏های قبل از جراحی پروتز سینه

برای آماده شدن برای جراحی باید دستورالعمل های قبل از عمل جراح خود را دنبال کنید. احتمالاً به شما توصیه می شود که از نیمه شب، شب قبل از عمل، چیزی نخورید یا ننوشید. در هفته های قبل از عمل بزرگ کردن سینه، جراح به شما توصیه می کند که سیگار را ترک کنید. سیگار کشیدن خطر عوارض را افزایش می دهد و جریان خون را در بدن محدود می کند. این قضیه می تواند سرعت بهبودی پس از جراحی را طولانی تر کند. همچنین ممکن است سیگار کشیدن ایمنی شما را کاهش دهد، که خطر ابتلا به عفونت را افزایش می دهد. همچنین رعایت موارد زیر قبل از جراحی الزامی است:

  • قبل از انجام جراحی پروتز سینه ضروری است که ماموگرافی انجام شود.
  •  یک هفته قبل از عمل از مصرف آسپیرین خودداری کنید زیرا خون‏ریزی را افزایش می ‏دهد.
  • در انجام پروتز سینه می ‏توان از بیهوشی عمومی و یا بی ‏حسی موضعی استفاده کرد.
  • پس از جراحی پروتز سینه فرد در همان روز ترخیص می شود و به ندرت نیاز به بستری پیش می‏ آید.

ماندگاری پروتز سینه

 پروتز سینه و جراحی ماموپلاستی برای مدت طولانی دوام می آورد، اما نه برای همیشه. ممکن است در آینده برای اصلاح مسائلی مانند پارگی ایمپلنت به جراحی های دیگری نیاز داشته باشید. اگر از نتایج جراحی راضی نباشید یا سایر مشکلات مربوط به ایمپلنت خود را تجربه کردید، ممکن است جراحی را معکوس کنید و اقدام به در آوردن پروتز سینه نمایید.

مراحل انجام عمل بزرگ کردن سینه چیست؟

قبل از انجام جراحی، بیمار باید نهایت دقت را در انتخاب پزشک داشته باشید. قبل از انجام ضروری است که بیمار در خصوص جراحی، نتیجه جراحی و پروسه درمان اطلاع کامل داشته باشد. اتاق عمل باید کاملا ضد عفونی باشد و بیمار می تواند تحت بیهوشی عمومی انجام می‌شود. بعد از بهوش آمدن بیمار برش ها در یکی از نواحی زیر بغل، زیرچین های سینه و اطراف هاله دور نوک سینه ایجاد می‌شوند و جراح از این طریق برش ها پروتز یا ایمپلنت ها را وارد بدن بیمار میکند و آن را زیر بافت یا عضله سینه جا می‌دهد. بعد از قرار دادن پروتز ها برش ها با دقت بخیه زده و پانسمان‌ می شوند. در ادامه لازم است که فرد مراقبت های بعد از پروتز سینه را به دقت اجرا کند تا نتیجه مورد نظر از انجام این عمل حاصل گردد.

مراحل عمل بزرگ کردن سینه

مرحله 1 – بیهوشی

در مرحله اول جراحی پزشک داروی بیهوشی را تجویز نموده و بیمار دردی را احساس نمی کند. پس از بهوش آمدن نیز به دلیل استفاده از مسکن ها فرد هیچ دردی نخواهد داشت.

مرحله 2 – برش

مرحله دوم برش سینه می باشد. در این مرحله برش هایی در نواحی پنهان انجام می شود و غالبا جای بخیه ها قابل مشاهده نیستند. برش های اعمالی در سینه در طی جراحی پروتز سینه در امتداد لبه آرئول، چین زیر سینه و در زیر بغل می باشد.

مرحله 3 – گذاشتن و قرار دادن ایمپلنت سینه

پس از ایجاد برش، پروتز سینه در سینه ها جایگزاری می شوند. کاشت پروتز به صورت کاشت ایمپلنت سینه زیر عضلانی و زیر غده ای می باشد. پروتز زیر عضله سینه ای حالتی است که قرارگیری پروتز ها در زیر عضلات سینه می باشد. همچنین پروتز سینه ممکن است مستقیماً پشت بافت سینه، روی عضله سینه ای قرار بگیرد. قرار گیری پروتز سینه به نوع ایمپلنت، میزان بزرگ شدن مورد نظر، نوع بدن و توصیه های وابسته است.

مرحله 4 – بخیه برش ها

برش ها با بخیه های لایه ای در بافت سینه و با بخیه، چسب پوست یا نوار جراحی برای بستن پوست بسته می شوند.

مرحله 5 – مرحله پایانی

پس از جراحی سینه ها بلافاصله نتایج جراحی قابل مشاهده می باشد و سینه ها خوش فرم و بزرگ می گردد.

ایمپلنت سینه در کدام قسمت ها قابل کاشت است؟

طی جراحی بزرگ کردن سینه، ایمپلنت سینه را می توان در یکی از سه مکان زیر قرار داد:

  • زیر غده ای: زیر سینه ها، اما بالای ماهیچه های قفسه سینه
  • زیر عضلانی: هم زیر بافت سینه و هم زیر ماهیچه قفسه سینه
  • تا حدی زیر ماهیچه های سینه، کاملاً زیر سینه ها

عوارض قرار گیری پروتز در زیر غده ها

قرار دادن زیر غده ممکن است خطر انقباض کپسولی را افزایش دهد. این عامل یک وضعیت دردناک است که در آن اسکار اطراف ایمپلنت سخت می شود. این قرارگیری همچنین اجازه می دهد تا عیوب قابل مشاهده ایمپلنت مانند موج ها، چین و چروک ها و چین ها را مشاهده کنید. به دلیل عدم توانایی بدن برای حمل پروتز، ایمپلنت‌های بزرگ‌تر که در محل زیر غدد قرار می‌گیرند، ممکن است پایین بیایند یا باعث افتادگی شدید شوند.

عوارض قرار دادن پروتز در زیر عضلات

قرار دادن زیر عضلانی ممکن است خطر انقباض کپسولی را کاهش دهد. از آنجایی که این قرارگیری ایمپلنت را پشت ماهیچه ها و بافت پنهان می کند، عیوب ایمپلنت کاملاً پوشیده می شود و پشتیبانی اضافی به جلوگیری از مشکلات زیبایی مانند افتادگی کمک می کند. با این حال، قرار دادن زیر عضلانی به سینه ها ظاهری طبیعی تر می بخشد.

مراقبت های بعد از جراحی پروتز سینه

کاملا طبیعی است که بعد از جراحی، بافت سینه ملتهب باشد. این التهاب و تورم بعد از گذشت مدتی برطرف خواهد شد. بعد از جراحی، انجام فعالیت های شدید بدنی و ورزش، به مدت چند هفته ممنوع است. چرا که این قبیل فعالیت ها احتمال خونریزی را افزایش می دهند. بیماران می توانند یک هفته بعد از عمل به محل کار خود برگردند که البته این بازه زمانی به نوع کار و شرایط جسمانی بیمار بستگی دارد. ممکن است سینه ها به مدت یک ماه و یا بیشتر حساس باشند. همچنین رعایت موارد زیر می تواند سرعت بهبود را تسریع دهد.

  • استفاده از بانداژی که سینه های فرد را فشرده می کند. این اقدام منجر به خوش فرم شدن و جلوگیری از افتادگی می گردد.
  • استفاده از یک سوتین ورزشی در طول بهبودی نیاز دارید. این سوتین ها ممکن است به منظور التیام درد تجویز شود.
  • استفاده از داروها در زمان مشخص
  • رعایت توصیه های جراح در مورد زمان بازگشت به کار و فعالیت های تفریحی
  • اجتناب از ورزش و فعالیت بدنی به مدت دو هفته
  •  باید حداقل به مدت دو هفته از هر کاری سنگین اجتناب کنید.
  • پس از جراحی تهاجمی، باید از افزایش فشار خون یا نبض خود جلوگیری کنید.
  •  حرکت و فعالیت بیش از حد برای سینه بیمار ممکن است بسیار دردناک باشد.
  • کشیدن بخیه های فرد در یک ملاقات بعدی توسط جراح.
  • تورم و حساسیت پس از جراحی نرمال می باشد. باید فرد با صبور باشد و مراقبت های بعد از جراحی را به درستی انجام دهد.
  • پس از جراحی، سبک زندگی سالمی داشته باشید.
  • اگر سیگار می کشید، آن را ترک کنید. سیگار می تواند بهبودی را به تاخیر بیندازد.

طول مدت استراحت بعد از جراحی پروتز سینه

پس از جراحی پروتز سینه بیشتر افراد ممکن است چند روز دیگر به سر کار برگردند، اما ممکن است برای بهبودی به یک هفته مرخصی نیاز داشته باشند. اگر شغل فرد فیزیکی تر است، ممکن است برای بهبودی به مرخصی طولانی تری نیاز داشته باشید. در مورد دوره نقاهت عمل ماموپلاستی بیشتر بدانید.

خطرات ایمپلنت سینه

یک خطر رایج در جراحی بزرگ کردن سینه، نیاز به روش های جراحی بعدی برای اصلاح هر گونه عارضه ای است که ممکن است ایجاد شود. برخی از افراد نیز بعداً تمایل به کاشت ایمپلنت با اندازه های متفاوت یا لیفت دارند زیرا پوست آنها در طول زمان افتاده می شود.

برخی از عوارض و پیامدهای نامطلوب پروتز سینه عبارتند از:

  • درد سینه
  • تغییر در حس نوک سینه و سینه
  • انقباض کپسولی
  • بافت اسکار (کپسول) که در اطراف پروتز ایجاد می شود و پروتز را فشرده می کند.
  • خونریزی و کبودی
  • درد در سینه های شما
  • انقباض کپسولی یا تشکیل بافت اسکار در داخل سینه (این می تواند باعث بدشکل شدن، جابجایی، دردناک شدن یا بیشتر دیدن ایمپلنت های شما شود)
  • عفونت در محل جراحی یا اطراف ایمپلنت
  • پارگی یا نشت مواد داخل ایمپلنت
  • تغییر احساس در سینه ها (اغلب بعد از جراحی موقت)
  • مشاهده حالت موجی شکل بر روی محل کاشت ایمپلنت، اغلب در زیر سینه
  • قرار دادن یا حرکت نادرست ایمپلنت
  • تجمع مایع در اطراف ایمپلنت
  • مشکل در بهبود در محل برش
  • ترشح از پستان یا در محل برش
  • اسکار شدید پوست
  • تعریق شدید شبانه

نقاهت جراحی پروتز سینه
  • لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک مرتبط با ایمپلنت پستان (BIA-ALCL)
  • نوعی لنفوم غیر هوچکین (سرطان سیستم ایمنی)
  • بیماری بافت همبند
  • سرطان سینه
  • مشکلات تولید مثل
  • علائم سیستمیک
  • تاثیرات روی کودکان به دلیل شیر دادن
  • پارگی و کاهش تورم

گزینه های برداشتن پروتز

اگر تصمیم به برداشتن پروتز پستان دارید، یا اگر از نظر پزشکی اینگونه تشخیص داده شده است، دو روش اصلی برای برداشتن پروتز وجود دارد. جراح پلاستیک شما ممکن است انتخاب کند که ایمپلنت شما را به تنهایی برداشته و بافت زخمی که ایمپلنت شما را احاطه کرده است در بدن شما باقی بگذارد که به آن کپسول اسکار نیز می‌گویند. این گزینه به تشریح جراحی کمتری نیاز دارد و ممکن است خطر کمتری برای عوارض موضعی مانند خونریزی داشته باشد. از طرف دیگر، جراح شما ممکن است زمانی که ایمپلنت سینه شما برداشته می شود، کپسول اسکار را نیز با جراحی خارج کند. شما باید با جراح خود صحبت کنید که کدام روش برای شرایط شما بهترین است. برداشتن ایمپلنت سینه، با یا بدون جایگزینی، یکی از انواع جراحی مجدد است. عمر پروتز سینه در افراد مختلف متفاوت است و نمی توان آن را پیش بینی کرد. ممکن است به دلیل یک یا چند عارضه موضعی در طول عمرتان نیاز به برداشتن ایمپلنت داشته باشید.

چه زمانی باید برای برداشتن پروتز اقدام نمود

اگر علائم تورم یا درد مداوم، یا سایر تغییرات در ناحیه اطراف پروتز سینه خود را تجربه کردید، با جراح یا ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود در مورد نیاز به ارزیابی بیشتر صحبت کنید. ارزیابی معمولاً شامل معاینه فیزیکی، تصویربرداری و یا ارزیابی مایع یا بافت اطراف ایمپلنت پستان است. انجام یک ارزیابی برای تشخیص مهم است زیرا تشخیص تایید شده ممکن است نوع عملی را که باید انجام شود تغییر دهد. به طور کلی، بیماران تایید شده برای برداشتن پروتز سینه، باید تحت برداشتن ایمپلنت و برداشتن کپسول اسکار اطراف قرار گیرند. این عمل گسترده‌تر از برداشتن ایمپلنت به تنهایی است. با جراح خود در مورد روش برداشتن مناسب ترین روش برای شما صحبت کنید.

عوارض برداشتن پروتز سینه

پس از برداشتن، برخی از زنان تمایل به جایگزینی ایمپلنت خود ندارند. این زنان ممکن است از نظر زیبایی دارای فرورفتگی نامطلوب، فرورفتگی دیواره قفسه سینه، چروکیدگی یا افتادگی سینه های طبیعی خود باشند.

ضرورت های تماس با پزشک

در موارد زیر که احتمال وجود عفونت است ضروری است که فوراً با جراح خود تماس بگیرید:

  • وجود تب
  • قرمزی شدن در سینه یا دور آن
  • در صورت مشاهده رگ های سرخ
  • گرم شدن موضع جراحی
  • درد قفسه سینه
  • تنگی نفس
  • پس از التیام و اتمام دوران نقاهت نباید در سینه ها دردی وجود داشته باشد. در صورت درد باید با متخصص مشورت شد.

انتخاب پزشک مناسب

شما می توانید از طریق انجمن جراحان پلاستیک ایران یا هیئت جراحی پلاستیک ایران، یک جراح پلاستیک دارای مجوز بورد پیدا کنید. حتماً در مورد ارائه دهندگان مورد نظر خود تحقیق کنید. نظرات بیماران آنها را بخوانید و عکس های قبل و بعد از بیماران گذشته را بررسی کنید. جدا از بررسی ها و صلاحیت ها، مطمئن شوید که با جراح خود راحت هستید و به توانایی های او اطمینان دارید. برای اطمینان از اینکه واقعاً می خواهید با یک پزشک خاص کار کنید، حتما چندین جلسه ملاقات داشته باشید و در مورد نحوه جراحی و مراقبت های قبل و بعد اطلاعات داشته باشد. بزرگ کردن سینه یک عمل ظریف و خصوصی است. شما باید با دقت بسیار و ریز بینی پزشک متخصص خود را انتخاب کنید.

دکتر منصور هادیلو یکی از جراحان زبردست این حوزه هستند. بیماران ایشان معمولا پس از جراحی رضایت نزدیک به صد درصد دارند و عوارض جراحی در آنها تقریبا صفر می باشد.

در زیر ویس رضایت بیمار دکتر منصور هادیلو آورده شده است.

هزینه پروتز سینه

قیمت پروتز سینه شامل خود هزینه ایمپلنت‌ها، هزینه‌های امکانات ارائه شده در کلینک یا بیمارستان، هزینه‌های بیهوشی یا هزینه‌های جانبی مانند پوشاک، گان، نسخه‌ها و داروها یا کارهای آزمایشگاهی می باشد. این روش یک عمل زیبایی انتخابی در نظر گرفته می شود، بنابراین بیمه آن را پوشش نمی دهد. هزینه های عوارض ناشی از این جراحی نیز تحت پوشش بیمه قرار نمی باشد. همچنین هزینه پروتز سینه به تخصص جراح پلاستیک، حاد بودن کوچکی سینه ها، نوع روش انتخابی، هزینه عمل لیفت سینه (در صورت انجام هم زمان جراحی با پروتز سینه)، هزینه کلینیک یا بیمارستان و مدل جراحی وابسته است.

کلام آخر

جراحی پروتز سینه نتایج ماندگار و موفقی را به همراه دارد و بیمار باید تمام نکات گفته شده از سوی پزشک را رعایت کند تا بهترین نتایج حاصل شود. تقریبا این گونه می توان گفت که نتایج این روش جراحی بعد از گذشت چهار تا شش  ماه به طور کامل مشخص خواهد شد.

سوالات متداول:

سوالات متداول

دکتر منصور هادیلو

دکتر منصور هادیلو

دکتر منصور هادیلو، فوق تخصص جراحى پلاستيک و زيبايى و عضو انجمن جراحان پلاستيک و زيبايی، متولد سال ۱۳۵۲ در تهران است. دکتر هادیلو پس از اخذ مدرک متوسطه از دبیرستان کمال تهران، در دانشگاه ارومیه پذیرفته شد و دوره پزشک عمومی را در این دانشگاه گذراند. سپس موفق به کسب تخصص جراحی عمومی از دانشگاه شهید بهشتی تهران شد. دکتر هادیلو مدرک فوق تخصص جراحی پلاستیک را از دانشگاه اصفهان کسب نمود.

مقالات مرتبط

عمل لیفت سینه

عمل لیفت سینه

آیا می توان عمل لیفت سینه و پروتز سینه را همزمان انجام داد؟ هزینه جراحی لیفت سینه چقدر است؟ جراحی...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

4 دیدگاه ها
  1. من چند سال پیش پروتز سینه انجام دادم الان باردارم میخوام بدونم بعد شیردهی سینه هام فرمشو از دست میده؟

    پاسخ
    • با سلام. معمولا پس از شیردهی مشکلی برای بیمار اتفاق نمی افتد. ولیکن ضروری است که در بازه های زمانی معینی به منظور معاینه و حصول اطمینان از سلامت شخصی مورد معاینه قرار بگیرید.

      پاسخ
  2. با سلام هزینه پروتز چقدر میشه؟

    پاسخ
    • با سلام. هزینه جراحی پروتز سینه بسته نوع سینه، روش درمانی و … تعیین می شود. به جهت اطلاع از هزینه دقیق باید مورد معاینه قرار بگیرید. شماره به جهت هماهنگی با مطب دکتر: 22252774

      پاسخ
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *