مدت زمان مطالعه ۶ دقیقه
دکتر منصور هادیلو » جراحی بینی گوشتی

جراحی بینی گوشتی

بسیاری از افراد برای کسب اعتماد بنفس و رضایت از شکل ظاهری بینی خود، جهت انجام اقدامات تهاجمی و غیر تهاجمی زیادی اقدام خواهند کرد. برخی از بینی ها باید بر اساس ساختار اصلی آنها، با روش های بخصوصی تحت جراحی قرار بگیرند. در این مقاله در صدد برآمده ایم تا از میان انواع مدل های بینی به بررسی جراحی بینی گوشتی، بپردازیم. در بینی های گوشتی به دلیل تفاوت هایی که در ساختار بینی نسبت به بینی های استخوانی وجود دارد، روش جراحی نیز متفاوت خواهد بود. همچنین داشتن تخصص و مهارت در زمینه ی جراحی بینی های گوشتی بسیار مهم است و در صورتی که قصد انجام این جراحی را دارید؛ بهتر است پیش از اقدام به عمل، در رابطه با مهارت جراح پلاستیک مورد نظر و رضایت مراجعین وی، اطلاعات لازم را بدست آورده باشید.  بنابراین طبیعی است افرادی که دارای بینی گوشتی هستند و به دنبال انجام جراحی می باشند، حساسیت بیشتری در رابطه با انتخاب جراح خود داشته باشند. البته در بین افراد ساکن در ایران، یعنی نژاد ایرانی، به طور معمول ترکیبی از بینی های گوشتی و استخوانی مشاهده می شود.

بینی گوشتی چیست؟

انجام جراحی برای بینی هایی که دارای ساختار گوشتی هستند کمی متفاوت تر از بقیه ی مدل های بینی، است. در واقع بینی گوشتی را می توان به صورت ساختاری تعریف کرد که دارای بخش تحتانی پهن تر می باشد و به عبارتی بینی در بخش های آلا( پره های بینی)، عریض تر خواهد بود. البته نوع و ضخامت پوست بینی، در این مدل از بینی نیز متفاوت است و دارای ضخامت بیشتری می باشد. همچنین در بررسی های دقیق تر متوجه می شوید که میزان چربی آن نیز، بیشتر است. به طور کلی می توان بیان کرد بینی هایی که دارای ساختار گوشتی هستند دارای ویژگی هایی همچون: پوست ضخیم تر، نوک بینی پهن تر و دارای غدد چربی به نسبت بیشتر، حالت نوک بینی پهن تر و تقریبا دایره ای شکل، ساختار بینی متشکل از غضروف و استخوان، هستند.

غضروف و جراحی بینی گوشتی

برای انجام جراحی در بینی هایی که ساختار گوشتی دارند، شاید بتوان گفت هدف اصلی بر این مورد استوار است که، جراح پلاستیک بتواند با جدا کردن غضروف بینی در یک بخش و قرار دادن آن در بخش دیگر از بینی، شکل دهی و حالت مناسب را در بینی فرد، ایجاد نماید. همانگونه که قبلا ذکر شد، بینی هایی که گوشتی هستند دارای نوک پهن تر از سایر نواحی بینی( پل و تیغه بینی) هستند، بنابراین جراح پلاستیک شما با استفاده از غضروف برداشته شده سعی می کند تا ساختار مناسبی در نوک بینی ایجاد کند. البته در برخی از موارد، بینی فرد دارای مقدار کافی غضروف برای ایجاد شکل مناسب در بینی نیست؛ لذا در این موارد با برداشتن غضروف از نواحی دیگری همچون غضروف های دنده ای یا غضروف لاله ی گوش، می توان غضروف مورد نیاز را برای بینی، فراهم نمود.

مشکلات جراحی بینی گوشتی

شاید تاکنون بارها با این عبارت که “انجام جراحی در بینی های با ساختار گوشتی” سخت تر است، مواجه شده باشید. علت این امر این است که یکی از ویژگی های مهم این مدل بینی ها، نوع پوست پوشاننده ی آن ها، است. ضخامت بیشتر پوست در بینی این افراد می تواند باعث طولانی تر شدن روند ترمیم شده و همچنین در تعیین مدت زمان لازم برای مشخص شدن شکل نهایی بینی، موثر باشد.

امکان بازگشت شکل بینی گوشتی

یکی از مواردی که باید در طول انجام جراحی بینی دارای ساختار گوشتی بسیار مورد توجه قرار گیرد این است که، در طی انجام جراحی همواره به میزان پوست برداشته شده و در واقع میزان کوچک کردن بینی، توجه شود. زیرا در صورتی که بینی بیش از حد کوچک شده باشد، به دلیل فشار وارد شده از سمت ساختار های غضروفی و استخوان بینی، امکان ایجاد و تشکیل بافت اسکار افزایش بسیاری خواهد یافت.

روش انجام جراحی بینی گوشتی

در انجام جراحی برای بینی هایی که دارای ساختار گوشتی هستند، ابتدا باید مشخص نمود کدام روش جراحی برای انجام رینوپلاستی در این مدل بینی ها مناسب تر است. همانگونه که احتمالا در جریان باشید، جراحی بینی را می توان به روش بسته یا باز انجام داد. در روش جراحی بینی بسته، ابتدا یک برش بسیار کوچک و ظریف در قسمت تحتانی پره های بینی زده می شود و پس از آن جراحی انجام می گیرد. همان گونه که پیداست، میزان دسترسی جراح به ساختار های درونی بینی همچون تیغه و پل بینی در این روش جراحی بسیار کمتر است، ولی در عوض میزان اسکار به جای مانده و تهاجم ناشی از عمل نیز، کمتر است. ولی در روش جراحی بینی باز، گوشه های پره بینی در بخش تحتانی و محل اتصال نوک بینی به زائده ی وسط دو سوراخ بینی، برش داده می شود. در این روش، تمام نقاط بینی در دسترس جراح بوده و امکان ایجاد تغییرات بسیار بیشتری فراهم می شود. بنابراین، در صورتی که نیاز به ایجاد تغییرات زیادی در ساختار بینی وجود داشته باشد، هرگز نمی توان از روش جراحی بسته استفاده کرد. در نتیجه لازم است پیش از انجام عمل، در رابطه با انتظارات خود از انجام جراحی با پزشک جراح پلاستیک، مشورت کنید.

دوره ی نقاهت پس از جراحی بینی گوشتی

به طور کلی، پس از اتمام جراحی یک دوره ی تقریبا 8 روزه لازم است تا از ورم اولیه ی بینی کاسته شده و کمی از حالت تورم شدید، خارج شود. در این فاصله زمانی بهتر است در مکانی نزدیک به محل کلینیک انجام جراحی یا بیمارستان، ساکن باشید؛ زیرا پس از این مدت باید جهت کشیدن بخیه و انجام معاینات اولیه پس از عمل بینی، به پزشک خود مراجعه کنید. به طور کلی پس از حدود 6 هفته می توان بیان داشت؛ 60% تورم بینی و بافت های اطراف آن کاسته می شود و تقریبا خون مردگی ها و کبودی اطراف آن، از بین می رود. پس از آن باید مراقب باشید تا از وارد آمدن هرگونه تروما و ضربه به بینی پیشگیری نمایید؛ زیرا بافت بینی شما هنوز بسیار حساس بوده و به راحتی دچار خونریزی و آسیب خواهد شد.

نتیجه گیری

در افراد مختلف، اشکال مختلفی از بینی دیده می شود. انواع بینی بر اساس شکل و ظاهر بینی، دسته بندی خواهند شد. بینی های استخوانی و بینی های گوشتی، جز رایج ترین انواع بینی در بین مردم هستند. افراد مختلفی برای تغییر سایز و شکل بینی خود اقدام به انجام پروسیجر های جراحی و غیرجراحی می نمایند. در این مقاله به بررسی جراحی بینی گوشتی، می پردازیم.

دکتر منصور هادیلو

دکتر منصور هادیلو

دکتر منصور هادیلو، فوق تخصص جراحى پلاستيک و زيبايى و عضو انجمن جراحان پلاستيک و زيبايی، متولد سال ۱۳۵۲ در تهران است. دکتر هادیلو پس از اخذ مدرک متوسطه از دبیرستان کمال تهران، در دانشگاه ارومیه پذیرفته شد و دوره پزشک عمومی را در این دانشگاه گذراند. سپس موفق به کسب تخصص جراحی عمومی از دانشگاه شهید بهشتی تهران شد. دکتر هادیلو مدرک فوق تخصص جراحی پلاستیک را از دانشگاه اصفهان کسب نمود.

مقالات مرتبط

بهترین سن برای عمل بینی

بهترین سن برای عمل بینی

انجام عمل بینی به ترجیحات شخصی و اهداف شما از انجام جراحی بینی بستگی دارد. برخی از بیماران تا زمان...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *